Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nvidia: Κοντά σε ντιλ $40 δισ. για αγορά της Arm από τη Softbank

Η Nvidia είναι γνωστή για τα τσιπ γραφικών της σε βιντεοπαιχνίδια, αλλά έχει αναπτυχθεί και σε άλλες αγορές, όπως στην τεχνητή νοημοσύνη, την αυτόνομη οδήγηση και τα κέντρα δεδομένων. Η Arm παρέχει τεχνολογία τσιπ για όλες σχεδόν τις κινητές συσκευές.

Nvidia: Κοντά σε ντιλ $40 δισ. για αγορά της Arm από τη Softbank

Kοντά σε συμφωνία για την αγορά της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού τσιπ Arm Holdings από τη SoftBank Group βρίσκεται η Νvidia, με τίμημα υψηλότερο από 40 δισ. δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ντιλ θα δημιουργούσε έναν γίγαντα στη βιομηχανία τσιπ, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η συμφωνία, με μετρητά και μετοχές, για την Arm θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι πηγές.

Η Nvidia είναι γνωστή για τα τσιπ γραφικών της που τροφοδοτούν βιντεοπαιχνίδια, αλλά έχει αναπτυχθεί και σε άλλες αγορές, όπως στην τεχνητή νοημοσύνη, την αυτόνομη οδήγηση και τα κέντρα δεδομένων.

Η Arm παρέχει τεχνολογία τσιπ για όλες σχεδόν τις κινητές συσκευές, όπως τηλέφωνα και tablet, αλλά επεκτείνεται επίσης σε επεξεργαστές αυτοκινήτων, υπηρεσίες κέντρων δεδομένων και άλλων συσκευών.

Η βρετανική εταιρεία δεν κατασκευάζει τσιπ. Αντ' αυτού αδειοδοτεί την τεχνολογία, ώστε άλλες εταιρείες να μπορούν να κατασκευάζουν τσιπ με αυτή. Εχει επίσης συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Nvidia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v