Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχυμένο το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο

Η έρευνα για το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών έδειξε ότι ο δείκτης ZEW ενισχύθηκε στις 77,4 μονάδες, από 71,5 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση στις 69,8 μονάδες.

Ενισχυμένο το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο

Αναπάντεχη άνοδο σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών (ZEW), αφήνοντας ενδείξεις για εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη, παρά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η έρευνα για το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών έδειξε ότι ο δείκτης ZEW ενισχύθηκε στις 77,4 μονάδες, από 71,5 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση στις 69,8 μονάδες.

«Ο δείκτης του ZEW έχει αυξηθεί ξανά, αφήνοντας ενδείξεις ότι οι ειδικοί συνεχίζουν να αναμένουν αξιοσημείωτη ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach

Ξεχωριστός δείκτης που αφορά τις τρέχουσες συνθήκες κινήθηκε ανοδικά στις -66,2 από -81,3 τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για -72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v