Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΠΟΥ εξαίρει την AstraZeneca για τη διακοπή δοκιμών εμβολίου

«Είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στις δοκιμές, είναι μια δοκιμή που διεξάγεται καλά. Η ασφάλεια είναι πάντα ένα κρίσιμο ζήτημα, είναι σημαντική και αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με τον αρμόζοντα τρόπο», δήλωσε αξιωματούχος.

Ο ΠΟΥ εξαίρει την AstraZeneca για τη διακοπή δοκιμών εμβολίου
Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξήρε σήμερα την απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα η AstraZeneca να διακόψει παγκοσμίως τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά της Covid-19, μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους μετέχοντες, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει ότι η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια.

«Είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στις δοκιμές, είναι μια δοκιμή που διεξάγεται καλά. Η ασφάλεια είναι πάντα ένα κρίσιμο ζήτημα, είναι σημαντική και αυτοί αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με τον αρμόζοντα τρόπο», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Όταν της ζητήθηκε να αντιδράσει όσον αφορά τη χρήση πειραματικών εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού στην Κίνα και τη Ρωσία, η Χάρις δήλωσε ότι «ο ΠΟΥ θα ήθελε να δει μια αναμέτρηση μεταξύ των εμβολίων, ώστε να έχουμε σαφείς πληροφορίες και να δούμε τα αποτελέσματα του ενός έναντι του άλλου».

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είχαν διακοπεί την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους μετέχοντες.

Στη συνέχεια η AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ξανάρχισε τις δοκιμές του εμβολίου της κατά της Covid-19 στη Βρετανία, καθώς η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας ολοκλήρωσε την έρευνά της για το θέμα και απεφάνθη ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v