Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

Στο 0,1% παραμένουν τα επιτόκια, ενώ διατηρεί σταθερό το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 745 δισ. βρετανικές λίρες (966 δισ. δολάρια).

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια, στο 0,1%, η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) την Πέμπτη, ενώ άφησε αμετάβλητο το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 745 δισ. βρετανικές λίρες (966 δισ. δολάρια).

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ψήφισαν 9-0 για τη διατήρηση των επιτοκίων στο ίδιο σημείο και 9-0 υπέρ του να μη γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι η πολιτική της θα διατηρηθεί σταθερή στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Πολλοί από αυτούς λένε ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανόν να αυξήσει το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων τον Νοέμβριο.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι η οικονομία της χώρας είχε καλύτερες των αναμενόμενων επιδόσεις έως και τον περασμένο μήνα αλλά οι αξιωματούχοι της ενημερώθηκαν για το πώς η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να μειώσει τα επιτόκια κάτω από το μηδέν εάν χρειαστεί. Ανέφερε επίσης ότι είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα, τονίζοντας παράλληλα τις αβεβαιότητες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, τον κίνδυνο υψηλότερης ανεργίας και το σοκ του Brexit.Τα αρνητικα επιτόκια είναι γεγονός και η κεντρική τράπεζα της χώρας ζυγίζει τη νέα κανονικότητα.

Η απόδοση των 6μηνων εντόκων γραμματίων φτάνει σε νέο χαμηλό ρεκόρ, υπό το μηδέν. 

Υποχωρεί η στερλίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v