Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβόλιο BioNTech-Pfizer: Αίτηση για έγκριση ακόμη και τον Οκτώβριο

Αναμένεται να αυξηθεί ο στόχος παραγωγής για το 2021 κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις. Συνολικά, 29.000 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στις δοκιμές του εμβολίου μέχρι στιγμής, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να συμπεριλάβει ακόμη 15.000 έως την ολοκλήρωσή τους.

Εμβόλιο BioNTech-Pfizer: Αίτηση για έγκριση ακόμη και τον Οκτώβριο

Αίτηση για έγκριση του εμβολίου κορωνοϊού που αναπτύσσει μαζί με την Pfizer θα μπορούσε να υποβάλει η BioNTech, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Ugur Sahin.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, σύμφωνα με τον CEO, αναμένεται να αυξήσει τον στόχο για την παραγωγή του εμβολίου το 2021 -σήμερα αυτός ο στόχος είναι 1,3 δισ.- κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις.

Συνολικά, 29.000 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στις δοκιμές του εμβολίου της BioNTech, μέχρι στιγμής, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να συμπεριλάβει ακόμη 15.000 μέχρι το τέλος των δοκιμών, υπογράμμισε ο Sahin.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η BioNTech αναμένει ότι το πειραματικό εμβόλιο θα μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψύξης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μετριάζοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη ανάγκη βαθιάς κατάψυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v