Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Οριακή πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 860.000, σημειώνοντας πτώση 33.000 σε εβδομαδιαία βάση. Παρέμειναν κάτω από το 1 εκατ. για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

ΗΠΑ: Οριακή πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Οριακή πτώση κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει εύθραυστη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 860.000 την εβδομάδα που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου από 893.000 προηγουμένως.

Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 850.000.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εβδομάδα κατά την οποία το επίπεδο των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1 εκατομμυρίου.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 916.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 12,63 εκατομμυρίων την εβδομάδα που έληξε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η μέτρηση αυτή περιλαμβάνει μόνο όσους στηρίζονται από επιδόματα που χορηγούνται από τις πολιτείες. Ο αριθμός είναι διπλάσιος, αν ληφθούν υπόψη και τα ομοσπονδιακά προγράμματα στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v