Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό ριμπάουντ για το βρετανικό λιανεμπόριο

Η δυνατή ζήτηση βοήθησε τις εταιρείες λιανικής να ανακάμψουν πιο γρήγορα από την υπόλοιπη οικονομία. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι λιανικές πωλήσεις ήταν 2,8% υψηλότερα τον Αύγουστο.

Ισχυρό ριμπάουντ για το βρετανικό λιανεμπόριο

Ανοδικά κινήθηκαν οι δαπάνες των Βρετανών καταναλωτών τον περασμένο μήνα, οδηγώντας τον τζίρο στο λιανεμπόριο σε επίπεδα προ πανδημίας, καθώς η ισχυρή ζήτηση βοήθησε το λιανεμπόριο να έχει πιο γρήγορο ριμπάουντ από την υπόλοιπη οικονομία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,8% μηνιαίως τον Αύγουστο, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ήταν 2,8% υψηλότερα, έναντι πρόβλεψης για 3,0%.

Οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις είχαν ήδη επιστρέψει σε προ-Covid επίπεδα τον Ιούλιο, ενώ σήμερα είναι πλέον υψηλότερα κατά 4,0% σε σχέση με τα επίπεδα προ κρίσης.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ διαδικτυακών πωλήσεων και πωλήσεων στα φυσικά καταστήματα, με τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ να ενισχύονται κατά 34,4% σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο, ενώ πολλοί έμποροι -εξαιρουμένου του εμπορίου τροφίμων- αντιμετωπίζουν πολλές πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v