Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά Facebook: Κατασκόπευε χρήστες του Instagram με κάμερες

H εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών φαίνεται να είχε πρόσβαση σε κάμερες κινητών τηλεφώνων, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνταν ενεργά. Τι απαντάει το κοινωνικό δίκτυο.

Αγωγή κατά Facebook: Κατασκόπευε χρήστες του Instagram με κάμερες

Αγωγή για φερόμενη κατασκοπεία χρηστών του Instagram, αυτή τη φορά μέσω της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης των φωτογραφικών μηχανών του κινητού τηλεφώνου τους, δέχεται το Facebook.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αγωγή προήλθε μετά από δημοσιεύματα του Ιουλίου, σύμφωνα με τα οποία η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών φαίνεται να έχει πρόσβαση σε κάμερες iPhone, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνταν ενεργά.

Το Facebook αρνείται την κατασκοπεία και κατηγορεί ένα bug, το οποίο αναφέρει ότι διορθώνει. Ο ιός αυτός, σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, προκάλεσε ψευδείς ειδοποιήσεις ότι το Instagram είχε πρόσβαση σε κάμερες iPhone.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η Brittany Conditi, χρήστης του Instagram από το Νιου Τζέρσεϊ, ισχυρίζεται ότι η χρήση της κάμερας από την εφαρμογή είναι σκόπιμη και γίνεται με σκοπό τη συλλογή «προσοδοφόρων και πολύτιμων δεδομένων για τους χρήστες της, στα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση».

«Αποκτώντας εξαιρετικά ιδιωτικά και οικεία προσωπικά δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του απορρήτου των σπιτιών τους», το Instagram και το Facebook μπορούν να συλλέξουν «πολύτιμες πληροφορίες και έρευνα αγοράς», σύμφωνα με τη μήνυση.

Το Facebook αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v