Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τέρμα τα download των εφαρμογών TikTok και WeChat από την Κυριακή

Στην απαγόρευση των νέων λήψεων για τις κινεζικές εφαρμογές προχώρησε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Θα μείνουν έξω από το app store της Apple, το Google Play της Alphabet και από άλλες πλατφόρμες εντός Ηνωμένων Πολιτειών.

ΗΠΑ: Τέρμα τα download των εφαρμογών TikTok και WeChat από την Κυριακή

Το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε σε έκδοση διαταγής την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στον κόσμο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν download της κινεζικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και της κινεζικής εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο TikTok, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 20ή Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση των νέων λήψεων της TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να ανακληθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προτού τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή, καθώς η ιδιοκτήτρια της TikTok, η ΒyteDance, αγωνίζεται για να επιτύχει συμφωνία για την τύχη των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

Η εντολή του υπουργείου Εμπορίου θα απομακρύνει τις δύο εφαρμογές από τις πλατφόρμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα απαγορεύσει στο app store της Apple, στο Google Play της Alphabet και άλλες εταιρείες από το να προσφέρουν τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εντός Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε δήλωσή του στο Reuters, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος σημείωσε ότι «έχουμε αναλάβει σημαντική δράση για την καταπολέμηση της κακόβουλης συλλογής προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών από την Κίνα, προωθώντας παράλληλα τις εθνικές αξίες μας, τους δημοκρατικούς κανόνες και την επιθετική επιβολή των αμερικανικών νόμων και κανονισμών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v