Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρό βρέφος 2 μηνών από covid 19 στις ΗΠΑ

«Κάποιοι επιζώντες χρειάζονται μεταμόσχευση πνεύμονα. Σε άλλους διακόπτεται η λειτουργία των νεφρών και χρειάζονται αιμοκαθάρσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που εμφανίζουν φλεγμονές στην καρδιά» τόνισε η επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Μίτσιγκαν.

Νεκρό βρέφος 2 μηνών από covid 19 στις ΗΠΑ

Ενα βρέφος 2 μηνών απεβίωσε λόγω covid 19 στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι της πολιτείας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. 

Η επικεφαλής υγείας στην Πολιτεία Joneigh Kaldum τόνισε ότι περίπου 85.500 άνθρωποι στο Μίτσιγκαν είναι ζωντανοί, τουλάχιστον 30 μέρες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

«Αυτό είναι καλό σημάδι, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρη: Ο θάνατος δεν είναι το μόνο αποτέλεσμα της covid 19 που έχει σημασία. Κάποιοι επιζώντες χρειάζονται μεταμόσχευση πνεύμονα. Σε άλλους διακόπτεται η λειτουργία των νεφρών και χρειάζονται αιμοκαθάρσεις. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που εμφανίζουν φλεγμονές στην καρδιά και άλλα καρδιακά προβλήματα».

«Τα παιδιά δεν γλυτώνουν από την ασθένεια. Λυπήθηκα πάρα πολύ για ένα μωρό 2 μηνών που απεβίωσε αυτή την εβδομάδα στο Μίτσιγκαν λόγω της covid 19. Τα συλλυπητήριά μου στους γονείς του», τόνισε.

Η ίδια τόνισε ότι σύμφωνα με τις μελέτες, τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανόν να νοσήσουν σοβαρά. Ωστόσο, "είναι δυνατόν να συμβεί και μπορούν να το μεταδώσουν σε ενήλικες, που είναι πιο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από την covid 19».

Την ίδια στιγμή, περίπου 800 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν διαγνωσθεί με το φλεγμωνώδες σύνδρομο MIS-C που συνδέεται με τον κορωνοϊό και μπορεί να πλήξει καίρια σημαντικά όργανα. Τουλάχιστον 16 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους από το σπάνιο σύνδρομο, σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention. 

  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v