Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται ο νούμερο 2 στο κόμμα του Μακρόν

Το κόμμα έχει κολλήσει με τη «λογική του 2017, που ήταν να πραγματοποιήσει το σχέδιο για την Προεδρία. Αλλά δεν παράγει πλέον νέες ιδέες», σημείωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του La République en Marche.

Παραιτείται ο νούμερο 2 στο κόμμα του Μακρόν

Παραιτείται ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος La République en Marche (LREM) του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω διαφωνιών σχετικά με την κατεύθυνση του κόμματος, όπως είπε τη Δευτέρα.

Σε συνέντευξή του στη Le Monde, ο Pierre Person είπε ότι το κόμμα έχει κολλήσει με τη «λογική του 2017, που ήταν να πραγματοποιήσει το σχέδιο για την Προεδρία. Αλλά δεν παράγει πλέον νέες ιδέες».

Οπως μεταδίδει το Politico, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της νεολαίας του LREM το 2015. Ήταν πολιτικός σύμβουλος του Μακρόν κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας και εξελέγη μέλος του κοινοβουλίου το 2017.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, κάλεσε και άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος να κάνουν το ίδιο. «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση», είπε, προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών (όπου το LREM είχε πτώση), η απουσία του κόμματος στη δημόσια συζήτηση και η απογοήτευση των ακτιβιστών μας είναι όλα σημάδια της ανάγκης για μια ισχυρότερη εσωτερική επανεκκίνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v