Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Αμεση δημοσιονομική στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο την Τρίτη, ο επικεφαλής της Fed θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την κεντρική τράπεζα από την κριτική για μέτρα που απέτυχαν να βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Πάουελ: Αμεση δημοσιονομική στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), θα υπογραμμίσει, μιλώντας στο Κογκρέσο την Τρίτη, ότι οι μικρομεσαίες αμερικανικές επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί πλήγμα από την πανδημία κορωνοϊού μπορεί να χρειάζονται «άμεση δημοσιονομική υποστήριξη», αντί για δάνεια από την κεντρική τράπεζα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, στην κατάθεσή του που κυκλοφόρησε πριν από την εμφάνισή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πάουελ προσπαθεί να υπερασπιστεί την κεντρική τράπεζα από την κριτική εναντίον της για μέτρα που απέτυχαν να βοηθήσουν τη μεσαία Αμερική όσο βοήθησαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, κάποιοι βουλευτές επεσήμαναν το γεγονός ότι το εμβληματικό Ταμείο των 600 δισ. δολαρίων της Fed για δανεισμό σε μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια έχει χρησιμοποιηθεί λίγο, επειδή πολλοί δυνητικοί δανειολήπτες και οι τράπεζές τους πιστεύουν ότι οι όροι είναι πολύ αυστηροί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v