Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση Ερντογάν για περιφερειακή διάσκεψη των χωρών της Μεσογείου

Κάλεσμα για διάλογο και συνεργασία μεταξύ των χωρών της Μεσογείου απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Χαρακτήρισε μάταιες τις προσπάθειες να αποκλειστεί η Τουρκία από τα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή.

Πρόταση Ερντογάν για περιφερειακή διάσκεψη των χωρών της Μεσογείου

O Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την Τρίτη τη θέσπιση μιας περιφερειακής διάσκεψης με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων, ώσε να επιλυθούν οι διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα και τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή.

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι πρώτο μέλημα της Τουρκίας είναι η επίλυση των διαφωνιών «με δίκαιο και ενδεδειγμένο τρόπο» μέσω συνομιλιών.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα αποτύχουν οι μάταιες προσπάθειες να αποκλειστεί η Τουρκία από τα ενεργειακά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Θα ήθελα να επαναλάβω το κάλεσμα μας για διάλογο και συνεργασία μεταξύ των παράκτιων χωρών στη Μεσόγειο» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν. «Οπότε προτείνουμε τη διενέργεια περιφερειακής διάσκεψης όπου θα λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των παράκτιων χωρών  και όπου θα έχουν συμμετοχή και οι Τουρκοκύπριοι» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπογράφηκε το Καταστατικό του EastMed Gas Forum.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v