Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί φταίει και η γρίπη για τους θανάτους από Covid-19 στη Σουηδία

Πού αποδίδει εν μέρει τους αυξημένους θανάτους από κορωνοϊό στη χώρα του, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Anders Tegnell. Η Σουηδία έχει τραβήξει την προσοχή, λόγω της αμφιλεγόμενης απόφασής της να μην προχωρήσει σε lockdown.

Γιατί φταίει και η γρίπη για τους θανάτους από Covid-19 στη Σουηδία

Στο ήπιο ξέσπασμα της γρίπης τους τελευταίους χειμώνες απέδωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας τον υψηλό αριθμό θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα του.

«Οταν πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη τον χειμώνα, λιγότεροι πεθαίνουν στους καύσωνες το επόμενο καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση, ήταν η Covid-19 που προκάλεσε τον θάνατο πολλών», δήλωσε ο Anders Tegnell, επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας.

«Αυτό που έχουμε δει είναι ότι οι χώρες που είχαν αρκετά χαμηλή θνησιμότητα από γρίπη τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, όπως η Σουηδία, έχουν πολύ υψηλή θνησιμότητα από Covid-19», σημείωσε σε συνέντευξή του, που αναμεταδίδουν οι Times.

«Εκείνοι που είχαν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας από γρίπη, όπως η Νορβηγία, τους τελευταίους δύο χειμώνες, έχουν αρκετά χαμηλή θνησιμότητα Covid. Η ίδια τάση παρατηρήθηκε σε αρκετές χώρες. Αυτή μπορεί να μην είναι μία πλήρης εξήγηση, αλλά ένα μέρος αυτής».

Οπως θυμίζει το CNBC, η Σουηδία έχει τραβήξει την προσοχή λόγω της αμφιλεγόμενης απόφασής της να μην προχωρήσει σε lockdown τη δημόσια ζωή και την οικονομία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v