Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Νίκη Μπάιντεν και εμβόλιο εχθροί του δολαρίου

Στα χαμηλά του 2018 ενδέχεται να επιστρέψει το δολάριο, αν υπάρξει πρόοδος όσον αφορά το εμβόλιο του κορωνοϊού και κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Goldman Sachs: Νίκη Μπάιντεν και εμβόλιο εχθροί του δολαρίου

Στα χαμηλά του 2018 μπορεί να υποχωρήσει το δολάριο, λόγω αυξημένης πιθανότητας να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, καθώς και αν υπάρξει πρόοδος στο εμβόλιο κατά κορωνοϊού, σύμφωνα με την Goldman Sachs.  

«Βλέπουμε σχετικά χαμηλές πιθανότητες να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για το δολάριο, τα ρίσκα είναι προσανατολισμένα προς την αδυναμία του δολαρίου», γράφουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αρκετές τράπεζες της Wall Street προβλέπουν ότι θα υπάρξει κάποιου είδους πακέτο με μέτρα τόνωσης της οικονομίας ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος θα κερδίσει, αλλά υποστηρίζουν ότι μια προεδρία του Μπάιντεν, εάν οι Δημοκρατικοί ανακτήσουν επίσης τον έλεγχο της αμερικανικής Γερουσίας, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ένα ακόμα μεγαλύτερο πακέτο μέτρων. Η UBS Asset Management, για παράδειγμα, δίνει 75% πιθανότητες για μια νίκη του Μπάιντεν.

«Μία νίκη των Δημοκρατικών σε συνδυασμό με καλές ειδήσεις για το χρονοδιάγραμμα του εμβολίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν το δολάριο και τον δείκτη δολαρίου στα επίπεδα του 2018».

Ο δείκτης δολαρίου έχει χάσει πάνω από 3% μέχρι στιγμής φέτος, φτάνοντας οριακά πάνω από τις 93 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στο άνευ προηγουμένου οικονομικό πακέτο τόνωσης από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και τα χαμηλά επιτόκια. Ο δείκτης ήταν χαμηλότερα από τις 89 μονάδες το 2018, σημείο που θα σήμαινε περαιτέρω πτώση μεγαλύτερη του 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v