Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Σε υψηλό επίπεδο συναγερμού περνάει το Λονδίνο

Εκατομμύρια Λονδρέζοι δεν θα μπορούν να συναντηθούν με ανθρώπους εκτός του νοικοκυριού τους ή να δεχθούν επισκέψεις από τα ξημερώματα Σαββάτου. Ακόμη και 250.000 απολύσεις στο Λονδίνο σε διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία.

Κορωνοϊός: Σε υψηλό επίπεδο συναγερμού περνάει το Λονδίνο

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβάλλει πιο αυστηρούς περιορισμούς στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ταχεία εξάπλωση της Covid-19.

Η βρετανική πρωτεύουσα μετακινείται στο «υψηλό» επίπεδο συναγερμού από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, από το τρέχον επίπεδο «μεσαίου» alert.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα εκατομμύρια Λονδρέζοι δεν θα μπορούν να συναντηθούν με ανθρώπους εκτός του νοικοκυριού τους ή να δεχθούν επισκέψεις.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης για το «υψηλό» επίπεδο απαγορεύουν τη συνάντηση ατόμων σε ομάδα άνω των έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός κήπου ή άλλου χώρου, και αναφέρει ότι οι άνθρωποι πρέπει να στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των ταξιδιών που κάνουν, όπου είναι δυνατόν.

Το πιο αυστηρό επίπεδο περιορισμών στο νέο σύστημα τριών επιπέδων του Ηνωμένου Βασιλείου, που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση τη Δευτέρα, είναι το «πολύ υψηλό».

Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από τα ξημερώματα Σαββάτου.

Οι αυστηρότεροι κανόνες για το Λονδίνο έρχονται καθώς άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση του ιού. Η Βόρεια Ιρλανδία σκοπεύει να κλείσει τα σχολεία από τη Δευτέρα και να επιβάλει νέα περιορισμούς σε παμπ και εστιατόρια. Η Ουαλία θέλει να περιορίσει τα ταξίδια από τα hot spots της Αγγλίας, ενώ νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.

Ακόμη και 250.000 απολύσεις στο Λονδίνο σε διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία

Ακόμη και 250.000 απολύσεις στον χώρο παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας αναμένονται στο Λονδίνο, καθώς ετοιμάζονται να εφαρμοστούν νέα μέτρα. Ο τομέας περιλαμβάνει περιλαμβάνει τη διαμονή, υπηρεσίες φαγητού και ποτού, διοργάνωση εκδηλώσεων, θεματικά πάρκα κτλ.

Την είδηση μεταδίδει το SkyNews, που επικαλείται επιστολή της επικεφαλής του UKHospitality, Kate Nicholls, προς τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η μετακίνηση της βρετανικής πρωτεύουσας στο επίπεδο του «υψηλού» συναγερμού θα μπορούσε να είναι «ιδιαίτερα καταστροφική χωρίς επιπλέον οικονομική υποστήριξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v