Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pfizer: Αίτηση για έγκριση εμβολίου κορωνοϊού ακόμη και πριν το τέλος Νοεμβρίου

Για πρώτη φορά ανακοινώνεται τόσο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από μία φαρμακευτική. Η αίτηση θα υποβληθεί στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Pfizer: Αίτηση για έγκριση εμβολίου κορωνοϊού ακόμη και πριν το τέλος Νοεμβρίου

Η Pfizer δήλωσε ότι μπορεί να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Covid-19 έως τα τέλη Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνει θετικά δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας από τις δοκιμές τελευταίου σταδίου σε ανθρώπους.

Οπως μεταδίδει η Wall Street Journal, είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε εταιρεία της Δύσης παρέχει ένα τόσο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο φαρμακευτικός γίγαντας, ο οποίος αναπτύσσει το υποψήφιο εμβόλιο με τη γερμανική BioNTech SE, δήλωσε ότι αναμένει να έχει δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου -αν προστατεύει τουλάχιστον την πλειονότητα των εμβολιασμένων ατόμων από την ασθένεια- αργότερα αυτό τον μήνα. Στη συνέχεια, αναμένει να έχει δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια του φαρμάκου έως την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Υποθέτοντας ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα και με τα δύο σύνολα δεδομένων, η Pfizer δήλωσε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, αμέσως μετά τη λήψη των δεδομένων ασφαλείας. Δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα για παρόμοιες εφαρμογές οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v