Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ για ψηφιακό δολάριο: Καλύτερα να το κάνουμε σωστά, παρά πρώτοι

«Το να το κάνουν οι ΗΠΑ σωστά σημαίνει ότι εξετάζουμε και τους πιθανούς κινδύνους και αναγνωρίζουμε επίσης τους σημαντικούς συμβιβασμούς που πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά», δήλωσε ο επικεφαλής της Fed.

Πάουελ για ψηφιακό δολάριο: Καλύτερα να το κάνουμε σωστά, παρά πρώτοι

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σε οποιαδήποτε ανάπτυξη διασυνοριακού ψηφιακού νομίσματος, είναι πιο σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες «να το κάνουν σωστά, παρά πρώτες», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

«Πιστεύουμε ότι είναι πιο σημαντικό να το κάνουμε σωστά από το να είμαστε πρώτοι. To να το κάνουμε σωστά σημαίνει ότι όχι μόνο εξετάζουμε τα πιθανά οφέλη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC), αλλά και τους πιθανούς κινδύνους και αναγνωρίζουμε επίσης τους σημαντικούς συμβιβασμούς που πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά», δήλωσε ο Πάουελ σε συζήτηση πάνελ για τις διασυνοριακές ψηφιακές πληρωμές που φιλοξενεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Πάουελ είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας η Fed να αξιολογήσει τι αντίκτυπο μπορεί να έχει ένα CBDC σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως στη νομισματική πολιτική, την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη της παράνομης δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v