Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mersch (EKT): Χάνει τη δυναμική της η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Χωρίς πολιτικές όπως εγγυήσεις δανείων και συστήματα διατήρησης θέσεων εργασίας, ο αντίκτυπος της πανδημίας θα ήταν «πολύ πιο σημαντικός», σημείωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Mersch (EKT): Χάνει τη δυναμική της η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Ελλιπής και αντιμέτωπη με δυσκολίες είναι η ανάκαμψη της ευρωζώνης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Yves Mersch.

Σημείωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα ήταν «ελαφρώς πιο ισχυρή από ό,τι περιμέναμε», αφότου οι οικονομίες άνοιξαν ξανά στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά ότι η ανάκαμψη «χάνει μέρος της δυναμικής της», λόγω επανεμφάνισης του κορωνοϊού.

Ο Mersch δήλωσε ότι «η συνεχιζόμενη δημοσιονομική στήριξη θα παραμείνει ζωτικής σημασίας» για την ανάκαμψη και προειδοποίησε ότι χωρίς πολιτικές όπως εγγυήσεις δανείων και συστήματα διατήρησης θέσεων εργασίας, ο αντίκτυπος της πανδημίας θα ήταν «πολύ πιο σημαντικός».

Επανέλαβε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εισερχόμενες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη συναλλαγματική ισοτιμία, όταν εξετάζει μελλοντικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v