Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμιο γκάλοπ: Πόσοι θα έκαναν εμβόλιο κορωνοϊού

Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στην Κίνα δήλωσαν ότι θα δέχονταν ένα εμβόλιο, ενώ το ποσοστό στη Ρωσία ήταν μικρότερο από 55%. Τι απαντούν στην περίπτωση που το συνιστούσε η κυβέρνησή τους ή ο εργοδότης τους.

Παγκόσμιο γκάλοπ: Πόσοι θα έκαναν εμβόλιο κορωνοϊού

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν εμβόλιο Covid-19, εάν το συνιστούσε η κυβέρνηση ή ο εργοδότης τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας δημοσκόπησης την Τρίτη, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την εμπιστοσύνη του κοινού για τα εμβόλια που αναπτύσσονται με ταχύτητα για τον τερματισμό της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 71,5% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα ήταν πολύ ή κάπως πιθανό να κάνουν εμβόλιο Covid-19 και το 61,4% ανέφεραν ότι θα δεχτούν τη σύσταση του εργοδότη τους να το κάνουν, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε περισσότερα από 13.000 άτομα σε 19 χώρες.

Υπήρχαν ωστόσο και διαφορές ανάμεσα στις χώρες: Σχεδόν το 90% των συμμετεχόντων στην Κίνα δήλωσαν ότι θα δέχονταν ένα εμβόλιο, ενώ το ποσοστό στη Ρωσία ήταν μικρότερο από 55%. Στη Γαλλία, το ποσοστό θετικής απόκρισης ήταν 58,89%, σε σύγκριση με το 75,4% στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 71,48% στη Βρετανία.

Τουλάχιστον το 60-70% του πληθυσμού θα πρέπει να έχει ανοσία για να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v