Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ ζήτησης για το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου

Ουρές παγκοσμίως από τον κόσμο που ζητάει να εμβολιαστεί. Η πνευμονιοκοκκική πρόληψη, που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς εμβολίων σε αξία, είχε πωλήσεις $7 δισ. το 2019. Ελλείψεις του Pneumovax 23 σε περιοχές της Ευρώπης.

Ρεκόρ ζήτησης για το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου

Καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις από Covid-19, ο κόσμος προσπαθεί να αποφύγει και μία άλλη ασθένεια που χτυπάει τους πνεύμονες και μπαίνει στην ουρά για να εμβολιαστεί κατά της βακτηριακής πνευμονίας, προκαλώντας έλλειψη του εμβολίου της Merck & Co, σε περιοχές της Ευρώπης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η ζήτηση για το Pneumovax 23 της Merck, το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη πενυμονιοκοκκικών πνευμονικών λοιμώξεων, έχει χτυπήσει ρεκόρ υψηλά σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η πνευμονιοκοκκική πρόληψη, που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς εμβολίων σε αξία, είχε πωλήσεις 7 δισ. δολαρίων το 2019.

Το Prevenar 13 της Pfizer, γνωστό ως Prevnar 13 στη Βόρεια Αμερική, ηγείται της παγκόσμιας αγοράς και είχε πωλήσεις 5,8 δισ. δολαρίων το 2019. Απευθύνεται τόσο σε βρέφη όσο και σε ηλικιωμένους, αλλά καλύπτει λιγότερα βακτηριακά σκέλη από το προϊόν της Merck.

Το Synflorix της GSK έχει σχεδιαστεί για παιδιά.

Η χρήση των φαρμάκων διαφέρει ανά χώρα, αλλά το Pneumovax 23, το οποίο διαρκεί περίπου πέντε χρόνια, χορηγείται κυρίως στους ηλικιωμένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v