Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Big business για φορτηγά μεταφοράς προϊόντων στην ΕΕ

«Τα χρήματα που δεν πάνε π.χ. στην Ισπανία για διακοπές ή για επαγγελματικό ταξίδι, πηγαίνουν σε άλλες δαπάνες», δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας. «Πρόκειται για δαπάνη που ωφελεί τα μοτίβα μεταφοράς που διαχειριζόμαστε».

Big business για φορτηγά μεταφοράς προϊόντων στην ΕΕ

Μπορεί η ευρώπη να εξακολουθήσει να στροβιλίζεται στη δίνη της ύφεσης, ωστόσο οι οδηγοί των φορτηγών που μεταφέρουν όγκο προϊόντων σε ολόκληρη την ήπειρο αυξάνονται, προσφέροντας μια σπάνια ώθηση στη ζήτηση diesel πετρελαίου, χάρη και στην έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Girteka Logistics, που έχει στην ιδιοκτησία της τον μεγαλύτερο στόλο φορτηγών στην Ευρώπης, σε ανακοίνωση αναφέρει πως θα παραδώσει περίπου 800.000 πλήρη φορτία φέτος, περίπου 10% υψηλότερα από το 2019. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 7.000 οχήματα, μεταφέροντας τα πάντα από παγωτό έως ηλεκτρονικές συσκευές.

Η αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών οφείλεται σε μια έκρηξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε στο Bloomberg ο Κρίστιαν Κας Μόρτενσεν, διευθυντής στρατηγικών συνεργασιών στη Girteka.

Μπορεί να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ωστόσο η εταιρεία με έδρα την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, μεταφέρει όγκο καταναλωτικών αγαθών, τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, συχνά για οικιακή κατανάλωση.

«Τα χρήματα που δεν πάνε π.χ. στην Ισπανία για διακοπές ή για επαγγελματικό ταξίδι, πηγαίνουν σε άλλες δαπάνες», δήλωσε ο Μόρτενσεν. «Πρόκειται για δαπάνη που ωφελεί τα μοτίβα μεταφοράς που διαχειριζόμαστε».

Τα φορτηγά αντιπροσώπευαν πέρυσι το 39% της ζήτησης πετρελαίου diesel στην Ευρώπη , σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Φέτος η κατανάλωση από αυτόν τον κλάδο δείχνει αυξημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v