Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,75 δισ. ευρώ τα κέρδη της Santander το τρίτο τρίμηνο

Η ισπανική τράπεζα βλέπει να βελτιώνεται η στάση των πελατών όσον αφορά τις πληρωμές των δανείων που έληξαν. Περισσότερες οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Στο 1,75 δισ. ευρώ τα κέρδη της Santander το τρίτο τρίμηνο

Βελτίωση της βασικής κερδοφορίας για το 2020 προβλέπει η ισπανική τράπεζα Santander, επικαλούμενη την καλύτερη στάση των πελατών στις πληρωμές δανείων που έληξαν και περισσότερη εξοικονόμηση κόστους στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη τριπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, φτάνοντας στο 1,75 δισ. ευρώ - πέρυσι τα κέρδη είχαν επηρεαστεί από έκτακτες χρεώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με βάση όμως τους υποκείμενους όρους, μειώθηκαν κατά 18%, εξαιτίας περισσότερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν λειτουργικά κέρδη ύψους 1,06 δισ. ευρώ.

Tα έσοδα το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς έφτασαν στα 11,09 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 9,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 3,14 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε €0,097, μετά τις ζημιές €0,7 το προηγούμενο τρίμηνο.

Το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς είχε καταγράψει ζημιά 11,1 δισ. ευρώ, λόγω επιβαρύνσεων από την πανδημία κορωνοϊού.

«Παρά τις θετικές επιδόσεις του τριμήνου, σε ετήσια βάση, τα αποτελέσματα για τους πρώτους εννέα μήνες συνέχισαν να επηρεάζονται από την οικονομική επιδείνωση που οφείλεται στην κρίση της πανδημίας κορωνοϊού και από την απότομη υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας που στρεβλώνει την ετήσια σύγκριση», σημείωσε η τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v