Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: 113 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 3.930. Επεισόδια σημειώθηκαν στη Λεμεσό όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα.

Κύπρος: 113 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Στα 113 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3.122 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 3.930.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 26 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέσσερις ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Λεμεσό το βράδυ της Τετάρτης όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, το 5G και τη διαφθορά.

Οι περίπου 500 διαμαρτυρόμενοι απάντησαν πετώντας πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια έκαψαν περιπολικά και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν αστυνομικοί. Η Αστυνομία απέστειλε δυνάμεις ενίσχυσης στην περιοχή.

Στο μεταξύ, σε αυτοπεριορισμό τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης (28/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στο στενό επαγγελματικό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αυτοπεριορίζεται από το απόγευμα σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του υπουργείου Υγείας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος COVID στο στενό επαγγελματικό του περιβάλλον που προέκυψε από τεστ που διενεργήθηκε χθες το βράδυ. Λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v