Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε νέο ρεκόρ ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία

Εβδομήντα επτά ασθενείς υπέκυψαν χθες στην Covid-19, με τον απολογισμό των θυμάτων στη χώρα να φθάνει τις 10.349 νεκρούς. Είμαστε σε δραματική κατάσταση, είπε η Μέρκελ.

Εσπασε νέο ρεκόρ ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία

Ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα οποία ανήλθαν σε 18.681, σημειώθηκε τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, με τη χώρα να απέχει πλέον ελάχιστα από το όριο των 500.000 κρουσμάτων -έχουν καταμετρηθεί έως εδώ 499.694-, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, 77 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τις 10.349 νεκρούς.

«Βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση. Και μας αφορά όλους, χωρίς εξαίρεση», τόνισε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, υπεραμυνόμενη των μέτρων που αποφασίστηκαν προχθές  για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παραδέχθηκε ότι ο εκνευρισμός των πολιτών για τους περιορισμούς είναι απολύτως κατανοητός, αλλά «δεν υπήρχε ηπιότερη λύση». Έκανε δε λόγο για μια «ιατρική, κοινωνική, ψυχολογική, οικονομική και πολιτική δοκιμασία».

«Στην αρχή της χειμερινής περιόδου, η κατάσταση είναι δραματική. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» και ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να περιοριστεί σε διαχειρίσιμο επίπεδο, δήλωσε η κυρία Μέρκελ ενώπιον της ολομέλειας στην Bundestag, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε πολλές περιοχές «λειτουργεί ήδη στα όριά του».

«Μέσα σε δέκα μέρες διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Αυτή η δυναμική θα επιβαρύνει σοβαρά το υγειονομικό μας σύστημα και σε λίγες ημέρες δεν θα μπορούμε να ιχνηλατήσουμε τις επαφές των κρουσμάτων» συνέχισε η καγκελάριος, χαρακτηρίζοντας απαραίτητο το lockdown.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v