Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε lockdown και το Βέλγιο

Επιστρέφουμε σε αυστηρό lockdown για να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. «Λουκέτο» στα κομμωτήρια και σε όλα τα καταστήματα που δεν προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Κλειστά ως τις 15 Νοεμβρίου τα σχολεία.

Σε lockdown και το Βέλγιο

Η κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβολή νέο lockdown στη χώρα από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

«Λουκέτο» θα μπει στα κομμωτήρια, ενώ ανοιχτά θα είναι μόνο τα καταστήματα που προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Στους εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις ως και τεσσάρων ατόμων. 

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. Η πίεση είναι απίστευτη, όπως θα διαπιστώσατε τις τελευταίες ημέρες» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρου. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο μια επιλογή, και αυτή είναι να υποστηρίξουμε όλοι μας το σύστημα υγείας όσο περισσότερο μπορούμε. Πρέπει να περιορίσουμε τη φυσική επαφή όσο περισσότερο γίνεται» τόνισε σύμφωνα με τους Brussels Times. 

«Επιστρέφουμε σε αυστηρό lockdown, το οποίο έχει μόνο ένα στόχο: να διασφαλίσει ότι το σύστημα υγείας δεν θα καταρρεύσει» επισήμανε. 

Εν τω μεταξύ, ο Βέλγος υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το Βέλγιο άρχισε να στέλνει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία λόγω του συνωστισμού στα νοσοκομεία της χώρας.

«Η αλληλεγγύη μεταξύ διαφορετικών νοσοκομείων αρχίζει να οργανώνεται. Μόνο σήμερα, 16 ασθενείς από νοσοκομεία της Λιέγης στάλθηκαν σε φλαμανδικά νοσοκομεία και τέσσερις σε γερμανικά νοσοκομεία. Αυτοί είναι μικροί αριθμοί, αλλά κάθε ασθενής είναι μια εκδήλωση αλληλεγγύης, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Βαντενμπρούκε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v