Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών

Ενοπλος τραυμάτισε σοβαρά με κυνηγετικό όπλο ελληνορθόδοξο ιερέα έξω από εκκλησία στη γαλλική πόλη Λυών. Kρατείται ένας ύποπτος. Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη. Μισαλλόδοξοι χρησιμοποιούν τη θρησκεία σαν σφαίρα, δήλωσε ο Ιερώνυμος.

Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λυών της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί έφερε βαριά τραύματα.

«Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο για την επίθεση, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.Η πηγή δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ο συλληφθείς είναι ο δράστης της επίθεσης.

Οι τοπικές αρχές και η εισαγγελία ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του ατόμου αυτού.

Ιερώνυμος: Μισαλλόδοξοι χρησιμοποιούν τη θρησκεία σαν σφαίρα

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό όπου υπηρετούσε, στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση εναντίον ελληνορθοδόξου ιερέα στη Λυών της Γαλλίας.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v