Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε «light» lockdown και η Αυστρία για έναν μήνα

«Λουκέτο» στην εστίαση και σε θέατρα, μουσεία, σινεμά και γυμναστήρια βάζει η Αυστρία, ενώ επιβάλλει και απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα λιανικής.

Σε «light» lockdown και η Αυστρία για έναν μήνα

H Aυστρία θα μπει σε δεύτερο lockdown από την Τρίτη και ως το τέλος Νοεμβρίου για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς την Κυριακή. 

«Γνωρίζετε ότι είμαστε μάρτυρες ενός ισχυρού δεύτερου κύματος σε όλη την Ευρώπη»  ανέφερε ο κ. Κουρτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας ότι πολλές γειτονικές χώρες βρίσκονται ήδη σε lockdown.

H σχεδόν «εκρηκτική αύξηση» των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα στην Αυστρία καθιστά αναγκαία την επιβολή σκληρών μέτρων, σημείωσε ο καγκελάριος. 

Όπως μεταδίδει το Xinhua, από την Τρίτη θα επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι μόνο για συγκεκριμένους λόγους όπως η εργασία, ενώ θα απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια το βράδυ.

Με βάση τα νέα μέτρα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα μουσεία και τα γυμναστήρια, ενώ στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπηρεσιές ντελίβερι. 

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα γίνει υποχρεωτική η διδασκαλία εξ' αποστάσεως, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία. 

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά θα τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v