Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Γερμανία

Ξεπερνά πλέον τις 11.000 νεκρούς η χώρα καθώς παρά το μερικό lockdown που ξεκίνησε τη Δευτέρα, τα κρούσματα κάνουν διαδοχικά ρεκόρ. Συνολικά έφτασαν τις 619.089.

Δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21.506 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τις 619.089, σύμφωνα με  τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 166 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να ξεπερνά πλέον τις 11.000 νεκρούς και να φθάνει ως αυτό το στάδιο τις 11.096, κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Είναι η δεύτερη ημέρα που καταγράφεται ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η χώρα βρίσκεται από τη Δευτέρα σε μερικό lockdown, στο πλαίσιο της προσπάθειας να τεθεί υπό έλεγχο η νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και να αποτραπεί η επαπειλούμενη υπερφόρτωση του συστήματος υγείας. «Αλλαγή της ζωής προς το καλύτερο» προβλέπει για το καλοκαίρι, όχι όμως νωρίτερα, ο διακεκριμένος Γερμανός λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν.

Εκλεισαν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κλαμπ, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, καζίνο, κέντρα στοιχήματος και οίκοι ανοχής, ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου και οι βιομηχανίες.

Σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η συνάντηση το πολύ δέκα προσώπων, από έως και δύο νοικοκυριά, ενώ η πολιτεία απευθύνει σύσταση να αποφεύγονται τα «μη αναγκαία» ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αντίστοιχα, απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις τουριστών από το εξωτερικό, εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v