Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η ασπιρίνη πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Το φάρμακο θα συμμετέχει στη μεγαλύτερη κλινική δοκιμή που γίνεται παγκοσμίως. Η Randomised Evaluation της COVid-19 thERapY (RECOVERY) πραγματοποιείται σε 176 δομές υγείας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συμμετέχουν πάνω από 16.000 ασθενείς.

Και η ασπιρίνη πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Το κοινό αντιφλεγμονώδες φάρμακο ασπιρίνη θα δοκιμαστεί τώρα ως πιθανή θεραπεία για την Covid-19, σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμές που θα γίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Βρετανία εξετάζει μία σειρά δυνητικών θεραπειών κατά της ασθένειας. Από σήμερα, η ασπιρίνη θα ερευνηθεί στη μεγαλύτερη κλινική δοκιμή που γίνεται παγκοσμίως για θεραπείες σε ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19.

Η Randomised Evaluation της COVid-19 thERapY (RECOVERY) πραγματοποιείται σε 176 δομές υγείας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και μέχρι στιγμής συμμετέχουν πάνω από 16.000 ασθενείς.

«Υπάρχει μια σαφής λογική που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτή (η ασπιρίνη) μπορεί να είναι ωφέλιμη ενώ είναι ασφαλής, φθηνή και ευρέως διαθέσιμη», δήλωσε ο Πίτερ Χόρμπι, ερευνητής που συμμετέχει στη δοκιμή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RECOVERY, τουλάχιστον 2.000 ασθενείς αναμένεται να λαμβάνουν 150 mg ασπιρίνης ημερησίως μαζί με την συνήθη αγωγή. Τα στοιχεία από αυτούς τους ασθενείς θα συγκριθούν με αυτά από τουλάχιστον 2.000 άλλους ασθενείς που λαμβάνουν μόνον την καθιερωμένη θεραπεία.

Αλλες θεραπείες που αξιολογούνται στην δοκιμή RECOVERY περιλαμβάνουν το κοινό αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη και το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron που χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε ασθενήσει με COVID-19.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v