Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάουτσι: Tο εμβόλιο της Moderna θα είναι εξίσου αποτελεσματικό με της Pfizer

Tο εμβόλιο της Moderna είναι από πολλές απόψεις πανομοιότυπο με αυτό της Pfizer, τόνισε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ. Μακριά ακόμα η νίκη επί της πανδημίας.

Φάουτσι: Tο εμβόλιο της Moderna θα είναι εξίσου αποτελεσματικό με της Pfizer

O Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, προέβλεψε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξουν θετικά νέα για ένα δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna θα ξεκινήσει την αξιολόγηση των στοιχείων από την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου τους «μέσα στην επόμενη εβδομάδα», αποκάλυψε ο κ. Φάουτσι σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Financial Times. 

O ίδιος επισήμανε ότι θα «του προξενούσε έκπληξη αν δεν έβλεπε έναν αντίστοιχο βαθμό αποτελεσματικότητας» με αυτόν που ανακοίνωσαν οι Pfizer και BioNTech τη Δευτέρα, δεδομένου ότι το εμβόλιο είναι «πανομοιότυπο από πολλές απόψεις».

Ο κ. Φάουτσι εξέφρασε την ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ενώ προειδοποίησε τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τα ταξίδια και την κοινωνικοποίηση αν κάποια μέλη της οικογένειας τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

Τόνισε ότι οι κόρες τους δεν έρχονται  στο σπίτι να τον δουν γιατί θέλουν να τον προστατέψουν. 

Υποστήριξε ότι ο κόσμος απέχει «πολύ, πολύ μακρία από την νίκη» έναντι της πανδημίας και ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει παγκόσμια συνεργασία.

Πρόσθεσε ότι είναι πιθανό η Covid-19 να παραμείνει ενδημική για πολλά χρόνια. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v