Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάουτσι: Ο κορωνοϊός στα μινκ δεν θα είναι πρόβλημα για το εμβόλιο

Εξι χώρες ανέφεραν εστίες Covid-19 σε βιζόν από την έναρξη της πανδημίας: Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ. Θετικά στον κορωνοϊό μινκ και στη βόρεια Ελλάδα. Τι βλέπει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ.

Φάουτσι: Ο κορωνοϊός στα μινκ δεν θα είναι πρόβλημα για το εμβόλιο

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Αμερικής για τις μολυσματικές ασθένειες δήλωσε ότι η μεταλλαγμένη εκδοχή του κορωνοϊού που βρέθηκε στα αγροκτήματα βιζόν της Δανίας δεν φαίνεται να έχει... εκτροχιάσει τις ελπίδες για ένα εμβόλιο.

Οπως θυμίζει το CNBC, η κυβέρνηση της Δανίας διέταξε μαζική σφαγή και των 15 εκατομμυρίων βιζόν σε φάρμες σε όλη τη χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα, λίγο μετά την ανακάλυψη ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού το οποίο είχε περάσει από τα ζώα στους ανθρώπους.

Εξι χώρες ανέφεραν εστίες Covid-19 σε βιζόν από την έναρξη της πανδημίας: Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ. Η Ελλάδα βρήκε θετικά στον κορωνοϊό μινκ στο βόρειο τμήμα της χώρας επίσης. Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν Covid-19 σε μινκ σε δύο εκτροφεία, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Reuters. Το στέλεχος που βρέθηκε στα μινκ δεν έχει μεταλλαχθεί, σημείωσε.

«Δεν φαίνεται, σε αυτό το σημείο, ότι η μετάλλαξη που έχει εντοπιστεί στα βιζόν θα έχει αντίκτυπο στα εμβόλια και θα επηρεάσει την απόκριση που προκαλείται από εμβόλιο», σημείωσε ο Φάουτσι.

«Μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ορισμένα μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύσσονται κατά του ιού, δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Αλλά, δεν φαίνεται να είναι κάτι που θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα για τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος όσον αφορά τη μείωση της ανοσολογικής απόκρισης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v