Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Προτείνει φόρο 5% σε όσους εργάζονται από το σπίτι μετά τον κορωνοϊό

Να πληρώσουν το «προνόμιο» της τηλεργασίας όσοι συνεχίσουν να απασχολούνται με αυτόν τον τρόπο και μετά την Covid-19, προτείνει έκθεση. Ποιος ο στόχος.

Deutsche Bank: Προτείνει φόρο 5% σε όσους εργάζονται από το σπίτι μετά τον κορωνοϊό

Ερευνα της Deutsche Bank διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους για 2-3 ημέρες την εβδομάδα μετά την πανδημία κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το CNBC, σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank Research, ένας φορολογικός συντελεστής 5% στον μέσο μισθό εκείνων των ημερών ενός εργαζομένου που απασχολείται εξ αποστάσεως θα μπορούσε να συγκεντρώσει 48 δισ. δολάρια ετησίως στις ΗΠΑ, 6,9 δισ. στερλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 15,9 δισ. ευρώ στη Γερμανία.

Προτείνει λοιπόν να πληρώσουν φόρο 5% για το «προνόμιο» της εργασίας από το σπίτι, εάν συνεχίσουν να εργάζονται έτσι, καθώς με αυτό το ποσό θα μπορούσε να επιδοτηθεί το εισόδημα που χάθηκε σε άλλους εργαζόμενους, λόγω της κρίσης.

Η εργασία από το σπίτι σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι εξοικονομούν καθημερινά κόστη, όπως μετακινήσεις, μεσημεριανό, ρούχα, καθώς και πιθανώς λιγότερα έξοδα κοινωνικοποίησης. Ωστόσο, η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία «συμβάλλουν λιγότερο στην οικονομία, ενώ εξακολουθούν να επωφελούνται».

Ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Luke Templeman, ανέφερε στην έρευνα της επενδυτικής τράπεζας Konzept, ότι ένας φόρος για τους εξ αποστάσεως εργαζομένους ήταν απαραίτητος εδώ και χρόνια, αλλά «η Covid το έκανε προφανές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v