Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες

Στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο.

Ισπανία: Μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες

Οι νεκροί στην Ισπανία από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκαν σήμερα κατά 435, φτάνοντας τους 41.688 από την αρχή της πανδημίας και αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση σε 24ωρη βάση αφότου ξέσπασε το δεύτερο κύμα.

Παράλληλα όμως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνέχισε να μειώνεται, αφού σήμερα αναφέρθηκαν μόνο 13.159. Στα τέλη Οκτωβρίου καταγράφονταν καθημερινά περίπου 24.000 κρούσματα και την περασμένη εβδομάδα πάνω από 18.000, στη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην Ευρώπη (πάνω από 1,5 εκατομμύριο) μετά τη Γαλλία.

Η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε επίσης ελαφρά: σήμερα, στο 32,3% όλων των διαθέσιμων κλινών νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid-19, από 33% χθες Δευτέρα.

Στα τέλη Οκτωβρίου η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα έξι μηνών, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στις τοπικές αρχές τη δυνατότητα να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας και να περιορίζουν τις μετακινήσεις των κατοίκων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v