Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pfizer και BioNTech υπέβαλαν αίτηση για έγκριση του εμβολίου

Tο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «εντός εβδομάδων». Για σημαντικό «ορόσημο» έκανε λόγο ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Pfizer και BioNTech υπέβαλαν αίτηση για έγκριση του εμβολίου

Οι Pfizer και BioNTech υπέβαλαν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο τους κατά του κορωνοϊού.

«Η αίτηση για χορήγηση άδειας στις ΗΠΑ συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας για την παροχή ενός εμβολίου κατά της Covid-19 στον κόσμο και έχουμε πλέον μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την ασφάλεια του εμβολίου μας, το οποίο μας δίνει εμπιστοσύνη για τις δυνατότητές του» ανέφερε ο CEO, Άλμπερτ Μπουρλά σύμφωνα με το CNBC.

Tο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer και τη BioNTech θα μπορούσε να εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «εντός εβδομάδων», σημείωσε ο υπουργός Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Alex Azar, την Παρασκευή.

Πρόσθεσε πως αναμένει ότι 40 εκατ. δόσεις από την Pfizer και τη BioNTech, καθώς και από τη Moderna, θα διανεμηθούν στη χώρα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v