Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rebalancing και έξοδο ακόμη και $300 δισ. από τις μετοχές βλέπει η JPMorgan

Ευάλωτες οι μετοχές βραχυπρόθεσμα. Ενας ολόκληρος κόσμος $7 τρισ. πρέπει να πουλήσει περίπου $160 δισ. μετοχών παγκοσμίως για να επανέλθει στην κατανομή των στόχων 60:40. Πώς θα λειτουργήσει ένα δυνητικό ράλι των μετοχών τον Δεκέμβριο.

Rebalancing και έξοδο ακόμη και $300 δισ. από τις μετοχές βλέπει η JPMorgan

To rebalancing ενδέχεται να οδηγήσει σε έξοδο 300 δισ. δολάρια από τις παγκόσμιες μετοχές έως τα τέλη της χρονιάς, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μεγάλοι επενδυτές πολλαπλών στοιχείων ενεργητικού ενδέχεται να χρειαστεί να μεταφέρουν τα χρήματα σε ομόλογα από μετοχές, μετά την ισχυρή απόδοση των μετοχών μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, σημειώνουν οι υπεύθυνοι χάραξης στρατηγικής, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου.

«Βλέπουμε τις αγορές μετοχών ευάλωτες βραχυπρόθεσμα, λόγω των αμοιβαίων κεφαλαίων με ισορροπημένη κατανομή μεταξύ ομολόγων και μετοχών, ένας ολόκληρος κόσμος $7 τρισ., που πρέπει να πουλήσει περίπου $160 δισ. μετοχών παγκοσμίως, για να επανέλθει στην κατανομή των στόχων 60:40, είτε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου είτε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το αργότερο», αναφέρουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής.

Εάν οι μετοχές κάνουν ράλι τον Δεκέμβριο, θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλέον $150 δισ. πωλήσεις μετοχών στο τέλος του μήνα από επενδυτικά ταμεία που τείνουν να εξισορροπούν σε τριμηνιαία βάση, προσθέτουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v