Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά για τις τιμές τυριών φέρνουν τα lockdown

Η τιμή για το βαρελίσιο τυρί έχει υποχωρήσει κατά 18% φέτος, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγο. Πώς κινούνται όσα τυριά χρησιμοποιούνται σε μπέργκερ, σάντουιτς και πίτσα.

Βουτιά για τις τιμές τυριών φέρνουν τα lockdown

Mε την πανδημία να αναγκάζει τους Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν πιο αυστηρούς τους περιορισμούς στην κυκλοφορία του κόσμου και στην εστίαση, οι τιμές των τυριών και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων κινούνται χαμηλότερα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τιμές χονδρικής των τυριών υποχωρούν, καθώς οι οικονομίες μπαίνουν σε lockdown. Oι τιμές για τα μπλοκ τυριού που κόβονται σε φέτες έχασαν 13% φέτος, φτάνοντας στο 1,66 δολάριο ανά λίβρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σικάγο.

Η τιμή για το βαρελίσιο τυρί, που συνήθως χρησιμοποιείται για παρασκευή επεξεργασμένων τυριών, έχει υποχωρήσει κατά 18% φέτος.

Το τυρί Αμερικανικού τύπου και το τυρί σαν τη μοτσαρέλα, παραδοσιακά τυριά που χρησιμοποιούνται σε χάμπουργκερ, σάντουιτς και πίτσες, είχαν καλύτερη ζήτηση από αυτή που αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v