Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Σχέδιο εμβολιασμού όλων των μινκ

Ο Ιβάν Νεστέροφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας γουνοποιίας Sable, δήλωσε ότι οι αρχές δοκιμάζουν το εμβόλιο και ότι το μέτρο είναι προληπτικό. Είπε πως θα ήταν καλύτερο αν υπήρχαν επίσημες δηλώσεις.

Ρωσία: Σχέδιο εμβολιασμού όλων των μινκ

Η Ρωσία θα εμβολιάσει προληπτικά τον πληθυσμό των μινκ που διαθέτει για να τον προστατεύσει από τον κορωνοϊό, αφότου σε άλλες χώρες διαπιστώθηκαν περιστατικά μόλυνσης ζώων μινκ από την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής μιας μεγάλης ρωσικής κρατικής εταιρείας γουνοποιίας στο τηλεοπτικό δίκτυο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Ιβάν Νεστέροφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας γουνοποιίας Sable, έκανε τις δηλώσεις αυτές χθες, Δευτέρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda. Σήμερα όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα προέτρεψε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερο αν είχαν επίσημες δηλώσεις.

Στην καταγεγραμμένη συνέντευξή του στο δίκτυο Zvezda, ο Ιβάν Νεστέροφ ακούγεται να λέει ότι οι αρχές δοκιμάζουν το εμβόλιο και σκοπεύουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό των μινκ, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δηλώνει επίσης ότι το μέτρο ήταν προληπτικό και ότι η Ρωσία δεν έχει την επιστημονική επιβεβαίωση ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί από τα μινκ στους ανθρώπους, όπως και ότι δεν έχει ανιχνευθεί ο ιός στα ρωσικά μινκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v