Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για νέα παγκόσμια δοκιμή του εμβολίου κορωνοϊού ετοιμάζεται η AstraZeneca

Ο CEO της αναμένει να προχωρήσει η εταιρεία σε μία νέα παγκόσμια δοκιμή. Στόχος είναι να αξιολογήσει τη χαμηλότερη δόση του εμβολίου, που είχε καλύτερη απόδοση από μία πλήρη δόση.

Για νέα παγκόσμια δοκιμή του εμβολίου κορωνοϊού ετοιμάζεται η AstraZeneca

Μία ακόμη παγκόσμια δοκιμή είναι πιθανό να κάνει η ΑstraZeneca, για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά Covid-19, χρησιμοποιώντας χαμηλότερη δοσολογία, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Πέμπτη, εν μέσω αμφιβολιών για τα αποτελέσματα της μελέτης τελικού σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό (έως 90%), όταν η πρώτη από τις δύο δόσεις του χορηγηθεί μισή. Ωστόσο, αν χορηγηθεί ολόκληρη, η αποτελεσματικότητα υποχωρεί στο 62%.

Στόχος είναι να αξιολογήσει τη χαμηλότερη δόση του εμβολίου που είχε καλύτερη απόδοση από μία πλήρη δόση, σημείωσε ο Pascal Soriot στο Bloomberg News.

«Τώρα που βρήκαμε αυτό που δείχνει να έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα, πρέπει να το επικυρώσουμε, οπότε πρέπει να κάνουμε μία επιπλέον μελέτη», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η νέα, πιθανώς παγκόσμια, μελέτη θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορη, καθώς η αποτελεσματικότητά της είναι ήδη γνωστό ότι ήταν υψηλή.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εξετάσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που παρασκεύασε η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκειμένου να διατεθεί στην αγορά.

«Ζητήσαμε επισήμως από τη ρυθμιστική αρχή να εξετάσει το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca, να ελέγξει τα στοιχεία και να αποφανθεί αν τηρεί αυστηρούς κανόνες ασφαλείας», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η AstraZeneca σκοπεύει να έχει διαθέσιμες 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 ως το τέλος Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Υγείας να προγραμματίζει να ξεκινήσει τη διάθεσή του πριν τα Χριστούγεννα. Ακόμη 40 εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες πριν το τέλος Μαρτίου του 2021.

Παράλληλα ο Χάνκοκ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την MHRA να εγκρίνει και το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, το οποίο σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές, έχει αποτελεσματικότητα 95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v