Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3ετίας η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα

Ο PMI μεταποίησης Νοεμβρίου αυξήθηκε στις 52,1 μονάδες, καταγράφοντας την υψηλότερη μέτρηση από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ ο PMI υπηρεσιών "σκαρφάλωσε" σε υψηλό 8ετίας.

Σε υψηλό 3ετίας η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών επεκτάθηκε η δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, ενώ η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών άγγιξε πολυετές υψηλό, καθώς «ανεβάζει ταχύτητα» η οικονομική ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο PMI μεταποίησης Νοεμβρίου αυξήθηκε στις 52,1 μονάδες από 51,4 τον Οκτώβριο και έναντι των 51,5 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές. Πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στον τομέα των υπηρεσιών, ο PMI αυξήθηκε στις 56,4 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2012, έναντι των 56,2 μονάδων του Οκτωβρίου.

Τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα υποδηλώνουν πως η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου οδεύει να γίνει η πρώτη που θα έχει ξεπεράσει πλήρως το βάρος του κλεισίματος των εργοστασίων που έφερε η πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v