Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρέναρε η ανάπτυξη της μεταποίησης τον Νοέμβριο στην Ευρωζώνη

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit έδειξε ότι υποχώρησε στις 53,8 μονάδες, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Φρέναρε η ανάπτυξη της μεταποίησης τον Νοέμβριο στην Ευρωζώνη

Ανάπτυξη σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit έδειξε ότι υποχώρησε στις 53,8 μονάδες, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 53,6 μονάδες ενώ τον Οκτώβριο ήταν στις 54,8.

Τα νέα μέτρα lockdown για τη συγκράτηση της πανδημίας κορωνοϊού είναι χτύπημα για τη ζήτηση. Η μέτρηση που αφορά την παραγωγή και είναι καλή ένδειξη για την οικονομική υγεία βυθίστηκε στις 55,3 μονάδες από 58,4.

«Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης κατέβασε ταχύτητα από το υψηλό 32 μηνών του Οκτωβρίου εν μέσω νέων περιοριστικών μέτρων, η συνεχής επέκταση θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του οικονομικού χτυπήματος από τους περιορισμούς της Covid-19, οι οποίο έπληξαν σκληρά τον τομέα των υπηρεσιών», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

O PMI έδειξε ότι η ζήτηση μειώθηκε και τα εργοστάσια κατέβασαν ρυθμό τον περασμένο μήνα, αλλά η αισιοδοξία ενισχύθηκε εν μέσω προόδου στην ανάπτυξη εμβολίων Covid-19. Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής αυξήθηκε στις 64,8 μονάδες από 62,7, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο από τον Μάρτιο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v