Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δακρυγόνα στο Παρίσι, κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες

Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη γαλλική πρωτεύουσα κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας. Σοβαρά επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις. Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.

Δακρυγόνα στο Παρίσι, κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες

Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας σήμερα στο Παρίσι ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον αμφιλεγόμενο νόμο για την ασφάλεια. Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και αρκετές βιτρίνες καταστημάτων καταστράφηκαν, στην αρχή της διαδήλωσης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.

Ένα φορτηγό διακρινόταν την ώρα που καιγόταν σε έναν δρόμο, ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού σκέπαζε τον ουρανό σε εκείνο το σημείο. Η διαδήλωση άρχισε το απόγευμα στο Πορτ ντε Λιλά, στη βόρεια πλευρά του Παρισιού, υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση, μια εβδομάδα μετά προηγούμενη διαδήλωση στο Παρίσι που τελείωσε με βίαιες συγκρούσεις. Ομάδες νέων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν εκεί με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

Φώναζαν συνθήματα όπως: "Μακρόν, αρκετά!" ή, "Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι" και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα "Νταρμανέν παραιτήσου" ή "Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της αστυνομίας". Βλήματα ερρίφθησαν κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

"Όλοι μισούν την αστυνομία", "αντι-αντι-καπιταλιστές", φώναζαν μερικοί από τους συμμετέχοντες. Τα οδοφράγματα πυρπολήθηκαν επίσης. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 22 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα..

 

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμενων επιβολής του νόμου σε ανάλογη κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας υπό το βλέμμα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Γαλλία, γη των δικαιωμάτων των αστυνομικών» και «Απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια».

«Οδεύουμε προς τον σημαντικό περιορισμό των ελευθεριών. Δεν υπάρχει δικαιολογία», είπε η κάτοικος του Παρισιού Καρίν Σεμπαμπό.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v