Μπαρνιέ: Καμία εμπορική συμφωνία ακόμα με Βρετανία

Ενημερώνοντας τις αντιπροσωπείες χωρών της ΕΕ, ο επικεφαλής Ευρωπαίος διαπραγματευτής είπε πως τα τρία πιο «ακανθώδη» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Μπαρνιέ: Καμία εμπορική συμφωνία ακόμα με Βρετανία

Δεν υπάρχει ακόμα εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στις αντιπροσωπείες χωρών της ΕΕ ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ.

Ενημερώνοντας τις αντιπροσωπείες, είπε πως τα τρία πιο «ακανθώδη» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα επιλυθεί, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που συμμετείχε στην ενημέρωση.

Ο κ. Μπαρνιέ αναμένεται να συνεχίσει σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ και τις ομάδες τους, και το απόγευμα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας δήλωσε πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμφωνία, ωστόσο «δεν θα εκπλαγεί» εάν η συμφωνία αυτή καταρρεύσει. Τόνισε πως αν δεν υλοποιηθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες, τότε θα υπάρξουν «πολύ σοβαρά προβλήματα» με την επικύρωση και τα χρονοδιαγράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v