Αύξηση-ρεκόρ των ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό στη Γερμανία

Ο αριθμός των νεκρών είναι δραματικός τις τελευταίες εβδομάδες, με τον καθημερινό απολογισμό να ξεπερνά τους 200 από τις 11 Νοεμβρίου. 568 απώλειες την τελευταία μέρα. Κατειλημμένο το 82% των κλινών ΜΕΘ.

Αύξηση-ρεκόρ των ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό στη Γερμανία

Τη μεγαλύτερη αύξηση από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψαν οι ημερήσιοι θάνατοι στη Γερμανία, υπογραμμίζοντας τον αγώνα που έχει να δώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, υπήρξαν 568 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, με τις συνολικές απώλειες να φτάνουν στις 20.002, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, παρά το μερικό lockdown, με το οποίο κατέβασαν ρολά μπαρ, γυμναστήρια και σινεμά, αλλά όχι σχολεία. Οι νέες περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 29.263, άνοδος που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από τον ιό έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες, με τον καθημερινό απολογισμό να ξεπερνά τους 200 από τις 11 Νοεμβρίου. Περίπου το 82% όλων των κλινών εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένο και ο αριθμός των ασθενών με σοβαρή Covid-19 είναι σε επίπεδα-ρεκόρ για εβδομάδες.

Παρατυπίες και μη τήρηση των μέτρων

Στους μεμονωμένους χριστουγεννιάτικους πάγκους που έχουν στηθεί σε κάποιες γερμανικές πόλεις προς αντικατάσταση των χριστουγεννιάτικων αγορών παρατηρούνται ήδη ορισμένα προβλήματα. Ειδικά αργά, όταν ήδη έχει καταναλωθεί αλκοόλ, έχει παρατηρηθεί να μην τηρούνται οι αποστάσεις στις ουρές.

Κάποιοι δυσαρεστούνται όταν τους ζητείται να μη συνωστίζονται μπροστά από τους πάγκους. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία. Έτσι στη Βαυαρία, όπου η πανδημία δείχνει ακόμη το σκληρό της πρόσωπο, απαγορεύθηκε η κατανάλωση αλκοόλ σε υπαίθριους χώρους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD, το 44% των Γερμανών επικρίνει τη χαλάρωση των μέτρων για τις ημέρες των γιορτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v