Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sputnik V: 100% αποτελεσματικό κατά σοβαρών περιπτώσεων κορωνοϊού

Το ρωσικό εμβόλιο έφτασε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας. Περισσότεροι από 18.000 εθελοντές συνδράμουν στην αποστολή του σε ασθενείς που νοσηλεύονται κατ' οίκον. Εντός Δεκεμβρίου θα διανεμηθούν 480.000 εμβόλια.

Sputnik V: 100% αποτελεσματικό κατά σοβαρών περιπτώσεων κορωνοϊού

Το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V κατά των σοβαρών περιπτώσεων κορωνοϊού είναι 100%.

«Μεταξύ των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων λοίμωξης από κορωνοϊό στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου καταγράφηκαν 20 σοβαρές περιπτώσεις της νόσου, ενώ στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο δεν υπήρχαν σοβαρές περιπτώσεις της νόσου», ανέφερε σε δελτίο τύπου. Στα τελικά στάδια δοκιμής, η συνολική απόδοση του εμβολίου ήταν 91,4%.

Εφτασε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού, στο πλαίσιο της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού έφθασε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, τονίζοντας ότι «ο εμβολιασμός είναι εκείνος ο δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε για να ανακόψουμε την εξάπλωση της νόσου».

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι από 18.000 εθελοντές συνδράμουν στην αποστολή των εμβολίων στους ασθενείς που νοσηλεύονται κατ’ οίκον.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου στις περιφέρειες θα σταλούν 480.000 εμβόλια, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προαιρετικός και δωρεάν και πως πρωτίστως θα πρέπει να εμβολιασθούν οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στους κοινωνικούς φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v