Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Πρώτη η Βρετανία κυκλοφορεί σήμερα το εμβόλιο από AstraZeneca-Οξφόρδη

Είναι πιο φθηνό και μπορεί να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία ψυγείου, γεγονός που το καθιστά πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση. «Κομβική στιγμή στον αγώνα μας ενάντια σε αυτόν τον απαίσιο ιό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Κορωνοϊός: Πρώτη η Βρετανία κυκλοφορεί σήμερα το εμβόλιο από AstraZeneca-Οξφόρδη

Η Βρετανία θα γίνει σήμερα Δευτέρα η πρώτη χώρα που κυκλοφορεί το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, είναι χαμηλού κόστους και μεταφέρεται εύκολα. Εξι νοσοκομεία στην Αγγλία θα διαχειριστούν τις πρώτες δόσεις από τις συνολικά 530.000 που έχει η Βρετανία έτοιμες.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε εκατοντάδες σημεία τις επόμενες ημέρες στη χώρα. «Κομβική στιγμή στον αγώνα μας ενάντια σε αυτόν τον απαίσιο ιό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκονκ.

Τον περασμένο μήνα η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε το εμβόλιο που παρήγαγαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech, το οποίο όμως πρέπει να αποθηκεύεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η χώρα έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους με αυτό.

Το εμβόλιο των AstaZeneca-Οξφόρδης είναι πιο φθηνό και μπορεί να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία ψυγείου, γεγονός που το καθιστά πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v