Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία εμβόλια διαθέσιμα στη Σερβία

Τα μέτρα περιορισμού είναι σχετικά χαλαρά σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας στις αρχές του 2020. Όλα τα καταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 8:00 η ώρα το βράδυ, η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο στους κλειστούς χώρους.

Τρία εμβόλια διαθέσιμα στη Σερβία

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία παραμένει δύσκολη, με τα κρούσματα να ανέρχονται, σε καθημερινή βάση, στις 2.000 περίπου. Ο εμβολιασμός, που ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου του 2020, εξελίσσεται ομαλά στα κοινωνικά ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, όπου εμβολιάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

Στη Σερβία έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα από τον Οργανισμό Φαρμάκων δύο εμβόλια. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 έλαβε έγκριση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer-BioNΤech, ενώ πριν από δύο ημέρες εγκρίθηκε και το ρωσικό Sputnik V, ωστόσο μία μικρή παρτίδα αυτών των εμβολίων έχει φτάσει μέχρι σήμερα στη χώρα.

Από το εμβόλιο των Pfizer-BioNΤech έφτασαν 4.800 δόσεις ενώ από το ρωσικό 2.600 δόσεις. Στη διαδικασία έγκρισης βρίσκεται και το κινέζικο εμβόλιο Sinopharm.

Η Σερβία μέχρι σήμερα προπλήρωσε 1,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNΤech, που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Τα μέτρα περιορισμού είναι σχετικά χαλαρά σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας στις αρχές του 2020. Όλα τα καταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 8:00 η ώρα το βράδυ, η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο στους κλειστούς χώρους, ενώ δεν υπάρχουν απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πολιτών.

Στη Σερβία, έχουν συνολικά επιβεβαιωθεί 343.870 κρούσματα κορωνοϊού και έχουν αποβιώσει από επιπλοκές της νόσου 3.325 άνθρωποι. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς για την Covid-19 νοσηλεύονται 7.631 ασθενείς εκ των οποίων οι 265 είναι διασωληνωμένοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v