Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Μόνο με 2 εκατ. εμβολιασμούς την εβδομάδα θα λήξει το lockdown

Να προχωρήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης όπως έχει προγραμματιστεί, ελπίζει ο Μπόρις Τζόνσον. Προειδοποίησε για δύσκολες εβδομάδες. Πόσοι αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί κατά Covid-19 μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Βρετανία: Μόνο με 2 εκατ. εμβολιασμούς την εβδομάδα θα λήξει το lockdown

Να προχωρήσει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα, ελπίζει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που η χώρα του επέστρεψε σε σκληρό lockdown.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, εν μέσω αυστηρών προειδοποιήσεων για την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο πρωθυπουργός έκλεισε τα σχολεία της Αγγλίας και έδωσε εντολή για παραμονή στο σπίτι.

Προειδοποίησε επίσης ότι έρχονται δύσκολες εβδομάδες, αλλά ανακοίνωσε σχέδια για εμβολιασμό 13,9 εκατ. ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Μόλις εμβολιαστούν όλοι, οι περιορισμοί θα αρχίσουν να μειώνονται, είπε.

Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, που συμβαδίζουν με τους περιορισμούς σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το βράδυ της Δευτέρας και θα διαρκέσουν έως τουλάχιστον τις 15 Φεβρουαρίου. Οι περιορισμοί ενέχουν τον κίνδυνο να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις λιανικής και φιλοξενίας, ενώ απειλούν να οδηγήσουν την οικονομία ξανά σε ύφεση.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να λάβει μέτρα, καθώς οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 80.000 στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι τις 4 Ιανουαρίου υπήρχαν σχεδόν 27.000 ασθενείς της Covid-19 στα νοσοκομεία -αύξηση 30% σε μία μόλις εβδομάδα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να θέσουμε αυτή τη νέα μετάλλαξη υπό έλεγχο καθώς θα χορηγούνται τα εμβόλιά μας», τόνισε ο κ. Τζόνσον σε διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει εντολή να μείνετε σπίτι», υπογράμμισε ο κ. Τζόνσον. Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για να ψωνίσουν αναγκαία αγαθά, να εργαστούν εφόσον δεν μπορούν να το κάνουν από το σπίτι, να πάνε στον γιατρό και για να γλιτώσουν από ενδοοικογενειακή βία, διευκρίνισε. 

Τα δημοτικά, τα λύκεια και τα κολέγια θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v