Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το εμβόλιο Pfizer/BioNTech

Σύμφωνα με τη φαρμακευτική, εργαστηριακή μελέτη έδειξε πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στις μεταλλάξεις που βρέθηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική.

Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το εμβόλιο Pfizer/BioNTech

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στην εξαιρετικά μεταδοτική νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που πραγματοποίησε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, μεταδίδει το Reuters.

Η μελέτη της Pfizer και επιστημόνων του Ιατρικού Κλάδου του Πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από ομότιμους, δείχνει πως το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με τη λεγόμενη μετάλλαξη N501Y της πρωτεΐνης-ακίδας.

Η μετάλλαξη ίσως ευθύνεται για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού και υπήρξαν ανησυχίες ότι μπορεί να βοηθά τον ιό να ξεφεύγει από την εξουδετέρωση των αντισωμάτων που προκαλούν τα εμβόλια, σύμφωνα με την Pfizer.

Κατά τους επιστήμονες της Pfizer, το εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό ενάντια στη μετάλλαξη, καθώς και ενάντια σε άλλες 15 μεταλλάξεις στις οποίες είχε δοκιμαστεί προηγουμένως το εμβόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v