Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Τα lockdown ήρθαν για να μείνουν

Η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ θεωρεί πως τα μέτρα θα συνεχιστούν και φέτος, ενώ δηλώνει πως πρέπει να συνεχιστεί η κυβερνητική στήριξη, έστω και αν αυτό σημαίνει υιοθέτηση χαλαρότερης στάσης έναντι της διαχείρισης των εθνικών προϋπολογισμών.

ΟΟΣΑ: Τα lockdown ήρθαν για να μείνουν

Περισσότερα lockdowns και τήρηση αποστάσεων ακόμα και με τον παγκόσμιο εμβολιασμό, προβλέπει η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Laurence Boone για το 2021.

«Πιθανότατα έχουμε άλλους έξι με εννέα ή δώδεκα μήνες αυτού μπροστά μας», δήλωσε στο BBC. «Δεν λέω πως είναι εύκολο, λέω πως είδαμε ότι ήταν αποτελεσματικό το 2020», συμπλήρωσε.

Κατά την ίδια τα μη φαρμακευτικά μέτρα όσο και η κυβερνητική στήριξη και οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχιστούν όσο περισσότερο, αποτελεσματικότερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα γίνεται.

Η κα. Boone εξήγησε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να δαπανούν για να στηρίξουν τις οικονομίες τους λόγω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την υιοθέτηση μιας πιο χαλαρής αντιμετώπισης της διαχείρισης των εθνικών προϋπολογισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v